Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Après Ski Party groot succes

Na een tijd van voorbereiding, planning, inkoop en vele avonden knutselen, was het dan zo ver.
De Après Ski Party, georganiseerd door Jeugdclub Lauwerzijl bij de familie van Panhuis ging los. Een sfeervolle en knusse locatie voor zo’n happening.
De verkooptafel zag er prachtig uit. Vele mooie, decoratieve kunstwerken waren gemaakt.
Heerlijke en mooi versierde ‘cup cakes’ gingen met koffie en/of thee als ‘zoete broodjes’ over de toonbank.
Een run op de stikker-lootjes van ‘waar schijt de geit’. Een echte ‘Tochenburger’ stond al klaar, maar tot ieders verrassing en hilariteit kwam er een ‘grijze geit’ aan gelopen die hoge nood had en zijn behoefte liet vallen op het vak van …. mevrouw Baukje Roorda. Een prachtig versierde dubbele ‘geitenkoptaart’ was haar prijs.
Buiten stonden 2 vuurkorven te branden zodat de rokers zich lekker konden opwarmen. Ondertussen werd binnen de ruimte gevuld met muziek van de DJ’s Jelmer en Jelmer.
Houtzagen als of je leven er van af hing. Het moest toch nog één seconde sneller kunnen. Francis Wierenga ging uiteindelijk met de trofee naar huis; een leuk verpakte zaag met een rollade.
Jonge dames in prachte kleding liepen lootjes te verkopen voor prachtige prijzen op het rad. Ook de heren moesten natuurlijk in passend tenue.
Vele mensen hadden in de keuken staan bakken of in de schuur of garage staan bloemschikken, etc. Ook middenstanders uit omliggende dorpen droegen hier en daar een steentje bij.
Alles moest leeg en weg en dat wil prima met een goede spreekstalmeester en enthousiaste bieders. Alles met elkaar konden de onkosten zo, zo laag mogelijk gehouden worden.  
Later op de avond vonden de broodjes hamburger gretig aftrek.
Zowel achter de bar, waar alles gesmeerd liep, als voor de bar was het gezellig en zo bleef het, tot ruim na middernacht, gezellig druk en kwamen de beentjes van jong en menig ouder van de vloer op goede muziek. Dankzij de inzet van velen kan de club terugkijken op een super geslaagde avond.

Maar waar was het allemaal om begonnen? De jeugdclub wil graag, net als vorig jaar, weer op kamp en dan moet er geld verdiend worden. En hoe kun je dat beter doen???
Het resultaat: Een hele gezellige, sfeervolle avond met leuke activiteiten en veel mensen op de been. En …. Ze kunnen zeker een weekend weg!

 

 

Attachments:
Download this file (IMG_6181 (3) verkooptafel.jpg)IMG_6181 (3) verkooptafel.jpg[ ]98 kB