Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

De Vrijwilliger

Dorpshuis de Vrijwilliger

image24.jpgIn Lauwerzijl staat dorpshuis de Vrijwilliger deze is geopend in 1983. Het dorpshuis wat vroeger een kerkgebouwtje was is toen verbouwd door vrijwilligers. En na de opening is het al ruim 35 jaar in stand gehouden door vrijwilligers. Het dorpshuis doet zijn naam wel eer aan.

Het dorpshuis wordt beheerd door de Stichting Exploitatie Dorpshuis Lauwerzijl, in de volksmond "De Stichting"  genoemd .

Na 25 jaar is het dorpshuis geheel gerenoveerd. Dit is mogelijk gemaakt door de vele subsidieverstrekkers, de gemeente, provincie en de EG. Zo zijn onder andere de plafonds vervangen, nieuwe vloeren gelegd, en is de keuken volledig verbouwd. Alles voldoet nu weer aan alle moderne eisen.

In de winter van 2019-2020 zijn er isolerende maatregelen uitgevoerd. Het dak is vervangen door een geïsoleerd dak. Het glas is vervangen door Hr++ glas en de muren zullen worden nageïsoleerd. Bij inspectie van het gebouw zijn er diverse scheuren in muren geconstateerd. Dit vraagt eerst aandacht alvorens tot isoleren overgegaan kan worden. 

Het dorpshuis wordt gebruikt door tal van verenigingen en voor vergaderingen, toneeluitvoeringen en andere activiteiten. Op zaterdag van 17.00 - 19.00 uur is de keuken geopend en kan er "gesnacked" worden in het dorpshuis of kan er afgehaald worden.

Kortom een perfecte plek voor alle dorpsactiviteiten, mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers.

Zaterdag 15 april 2023 is uitgebreid stilgestaan bij het alweer 40 jarig bestaan van het dorpshuis, d.m.v. een middag en een avondprogramma.