Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Postcode Loterij Miljoenenjacht

 

Donderdag 13 februari 2014 werd door een groot aantal inwoners van Lauwerzijl een bezoek gebracht aan de studio van Endemol in Duivendrecht/Amsterdam.
De aanleiding was:
Gefeliciteerd! In de trekking van november is wijkcode 9885 door de notaris geselecteerd om deel te nemen aan het televisieprogramma Postcode Loterij Miljoenenjacht gepresenteerd door Linda de Mol.
Nadat bleek dat er vele mensen in het dorp lid zijn van de  Postcode Loterij Miljoenenjacht, vatte Anneke Zuiderveld het plan op om een bus te regelen zodat er gezamenlijk gereisd kon worden. Een super mooi plan en zo vertrok het gezelschap met 52 personen donderdagmorgen om 10:00 uur uit Lauwerzijl.
Een vlotte reis bracht ons om 12:00 uur bij de Studio van Endemol. Na inschrijving in vak “Nederland 2” (helaas geen vak “Lauwerzijl”) kregen we een heerlijk lunchbuffet aangeboden met muzikale omlijsting, wat zeker sfeer verhogend werkte.
Zo rond de klok van 14:00 uur werden we, per vak, uitgenodigd om plaats te nemen op de tribunes en kreeg iedereen een klein Miljoenenjacht koffertje met daarin o.a. een flesje water.
Ruim de tijd om alle indrukken in je op te nemen, te luisteren naar de instructies van een man, een ‘entertainer/regisseur’ die er een heel ontspannen en gezellig gebeuren van wist te maken.  Applaudisseren, aanmoedigen; wat een enthousiasme, het was genieten.
Al vast even droog oefenen met de stemkastjes en achter de desks; tjonge, wat was die Peter Vestering goed.
Tegen 15:00 uur was het tijd voor het echte werk en werd Linda de Mol aan het publiek voorgesteld en konden we ons fantastische applaus laten horen. Linda de Mol, een persoonlijkheid; ongedwongen, spontaan, relaxt maar toch heel gewoon.
De totale opnames duurden ongeveer twee uur. Tussen de opnames door werden decorstukken aan- en weer afgevoerd zoals Linda haar desk, de grote koffers en natuurlijk de rode knop.
Komen de ‘koffermeisjes’ alle deelnemers  een studiocadeau overhandigen en blijven we ondertussen betrokken bij het geheel.
En dan de 26 koffers … Welk bedrag gaat er mee naar huis?????? En wat levert de bel op??? Zal er in vak “Nederland 2” een prijs gevallen zijn?? Kijk naar de uitzending op zondag 2 maart.
Na afloop bedankte Linda de Mol het publiek. Zij merkte op dat we een fantastisch publiek waren en dat ze dat niet bij elk publiek zei, maar dat de opmerking spontaan, recht uit haar hart kwam. Mooi toch.

Een snelle terugreis bracht ons om 20:00 uur terug in Lauwerzijl, waar, na een spontaan telefoontje onderweg, Wilma van Golsiga de koffie klaar had staan in een warme zaal in het dorpshuis en de patat reeds in de bakoven zat. Met een beetje hulp had iedereen in no-time zijn of haar bestelde snack op tafel. Een hele mooie afsluiting van een fantastische dag.

 
Attachments:
Download this file (IMG_6096 Lauwerzijl op De trap.jpg)IMG_6096 Lauwerzijl op De trap.jpg[ ]105 kB