Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Spelweek 2013 - Eerste foto's staan in het fotoalbum

 

De ‘Oertijd’ herleeft in Lauwerzijl.

Na een lange periode van voorbereidingen is het dan weer zover. Spelweek 2013 in Lauwerzijl is van start en duurt nog tot en met 11 augustus. Overdag voor de basisschoolleerlingen en ’s avonds voor iedereen die de basisschool heeft verlaten. Het thema is ‘Oertijd’. Vijf dagen lang feest met een openluchtdienst op zondag als afsluiting.

Wanneer u dit leest is de spelweek inmiddels gestart met huttenbouwen in het Huttendorp. Volgens het programma van dinsdag hebben de hongerige huttenbouwers tussen de middag heerlijke pannenkoeken gegeten en is ’s avonds Spelweek 2013 officieel geopend op een zeer ludieke wijze met aansluitend het ‘Oerspel 2.0’, voorbereid door de jongeren van de ‘club’. Verder zal het ‘Rad van avontuur’ draaien, is er een ‘Rode draadspel’ en zal de uitslag van de thema-tuinkeuring bekend worden gemaakt.

Woensdag kan er geknutseld worden, staat er survivallen met een picknick op de dijk gepland en ’s avonds onder het genot van een hapje en een drankje zullen de aanwezigen vermaakt worden met entertainment uit eigen dorp.

Het dagje uit staat gepland op donderdag. De bestemming is Drouwenerzand. Bij heel warm weer of bij regen zal het programma aangepast worden aan de weersomstandigheden. ’s Avonds om 20:00 uur zal er in de grote tent een Bingo zijn; 10 rondes en één super ronde met mooie prijzen. Als afsluiter van deze dag is er de ‘After-Bingo-party’.

Vrijdagmiddag is er voor de kinderen een bingo en een vossenjacht. Vanaf half vijf wordt er gestart voor de fietstocht. Waar de tocht langs gaat is voor velen nog een verrassing. We hopen natuurlijk op mooi fietsweer.
Vanaf 22:00 uur zal Boni-F de tent met vrolijke klanken vullen. Het repertoire is Top 100 covers en feestmuziek. Boni-F is een coverband uit Dokkum en is, volgens hun site, één brok enthousiasme op het podium! En dàt willen we natuurlijk in een feestweek.

Zaterdagmorgen zal Bakker Smit uit Kommerzijl met een kundig oog en goede smaak de binnen gebrachte taarten keuren voor de taarbakwedstrijd. Verder is er op deze ochtend een kinderzeskamp, het enveloppenspel en het ‘Rad’. ’s Middags kunnen de ouderen hun prestaties aan elkaar toetsen tijdens de diverse spelen van de ‘grote mensen’ zeskamp. En deze dag wordt volgens traditie afgesloten met de dorpsbarbecue vanaf 20:00 uur.

Voor diverse programmaonderdelen moet men zich van te voren opgeven of moet er worden ingeschreven in de tent. Foto’s en info zijn te vinden op www.lauwerzijl.info.

Zondag om 11:00 uur is er een openluchtdienst waarin Ds I.P.M. Frénay uit Winsum hoopt voor te gaan en waar muziekvereniging Tida Kira voor de muzikale ondersteuning zal zorgen. Na de dienst is er gelegenheid om gezellig na te praten met een kopje koffie, thee of ranja.