Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

bloemetjesmarkt 't Sieljerderkampke

Bloemetjesmarkt ter gelegenheid van 20 jarig bestaan ’t Sieljerderkampke.

Dinsdag 23 april jl. was het alweer 20 jaar geleden dat het dierenkampke in Lauwerzijl is opgericht.
In de loop der jaren hebben er vele veranderingen, uitbreidingen en verbeteringen plaats gevonden.
Vele verschillende diersoorten zijn de revue gepasseerd, o.a. konijnen, lama’s, allerlei soorten kippen en eend-achtigen, schapen, geiten, nandoes en nu ook pony’s.  
Een vaste groep vrijwilligers zet zich voortdurend in om alle dieren goed te verzorgen. Tijdens de klusdag(en) kunnen ze nog eens rekenen op extra hulp zodat ook grotere klussen gerealiseerd kunnen worden.
Daarnaast zijn de sponsoren, de donateurs, de giften en de verschillende acties, zoals de bloemetjesmarkt van vandaag, natuurlijk onontbeerlijk om ook financieel gezond te blijven draaien.

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan was er vandaag bij het nachtverblijf van de dierenweide in Lauwerzijl een kleinschalige bloemenmarkt; een vrolijk uitziend kleurenpallet.
Om  tien uur ging de markt open. Al gauw was het een gezellige drukte. Te koop waren o.a.: lobelia’s, petunia’s, vlijtige liesjes, geraniums en fuchsia’s. Ook waren er meerkleurige ‘hanging baskets’ te verkrijgen. Deze werden aangeprezen als een mooie ‘Moederdag tip’.
Inwoners van het dorp kwamen goed voorbereid, sommigen met kruiwagen, om de gekochte planten en potgrond naar huis te kunnen brengen. Ook werden deze, indien nodig thuis bezorgd.
Het weer was fantastisch en onder het nieuwe afdak van de dierenweide stond een koffietafel. Hier werd door menigeen gebruik van gemaakt. Ook werd door een aantal heren en dames de werkzaamheden tijdelijk neergelegd om de koffiepauze hier te gebruiken. Dat kon natuurlijk alleen bij aankoop van de eenjarige planten. Bij een bedrag van 20 euro of meer werd gratis een doosje eieren meegegeven.
Aan kopers geen gebrek. Gretig werd afgenomen. De fuchsia’s waren allen al vlot uitverkocht. Ook de overige planten wisselden van eigenaar en vonden allen een nieuwe tuin of terras.
Ook de jongste kinderen en kinderen van de basisschool werden niet vergeten. Voor hen was een leuke traktatie.
De dierenweidecommissie kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde bloemenmarkt. Uit de grote opkomst en de totale verkoop van alle planten blijkt maar weer dat ook de inwoners van Lauwerzijl en omgeving het mooie ’t Sieljerderkampke een warm hart toedragen.