Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Schoonmaakaktie Lauwerzijl

 

 

Schoonmaakactie in Lauwerzijl.

Zaterdagmorgen, 20 april, het zonnetje laat zich tegen negen uur al van zijn goede kant zien. De vereniging dorpsbelangen Lauwerzijl heeft weer een oproep gedaan aan haar inwoners.
Koffie of ranja staat in dorpshuis “de Vrijwilliger” te wachten op de vrijwilligers die aan de slag gaan om al het zwerfafval in en om Lauwerzijl op te ruimen zodat het dorp er weer ‘pico bello’ uitziet. De traktatie bij de koffie; heerlijk slagroomgebak aangeboden door de gemeente Zuidhorn als waardering voor het jaarlijkse initiatief, wordt enthousiast ontvangen.

Vol energie gaat de groep aan de slag, waaronder wethouder Bert Nederveen van boven genoemde gemeente.

Het doel: (zwerf)vuil verwijderen uit de bermen, sloten, heggen en struiken vanaf de rotonde bij voormalig café ’t Hoekje tot de ‘Koninginnetrap’ richting Zoutkamp, langs de oevers van de Lauwers en langs de weg richting Electra. De gemeente stelt hiervoor het nodige materiaal beschikbaar zoals prikstokken en vuilniszakken. Zij zorgt ook voor het afvoeren van het verzamelde vuil.

De route werd verdeeld en de verschillende groepjes, gehuld in oranje en gele veiligheidshesjes en gewapend met grijpers en vuilniszakken, gingen op pad om met elkaar de vele kilometers af te leggen. Ook door het dorp en langs de oevers van de Lauwers heeft de jeugd vele zakken afval verzameld.
In de loop van de ochtend werd er een kleine versnapering rond gebracht zodat ook het laatste gedeelte zonder moeite voltooid kon worden.

Met hoge laarzen aan is de ‘strooptocht’ naar afval langs de Lauwers en door de sloten, zeker voor de jeugd, een gezellige bezigheid.
Dorpsbelangen Lauwerzijl bedankt alle passanten die bijdragen aan een schone leefomgeving door hun afval bij zich te houden of achter te laten in de geplaatste afvalbakken die gelukkig nog steeds langs de route ’t Hoekje – Zoutkamp staan. Natuurlijk ook een ‘dankjewel’ voor de vrijwilligers van deze morgen, want door hun inzet is Lauwerzijl weer ‘natuurschoon’ rijker.