Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Kerstmarkt Lauwerzijl 2022

Zaterdag 17 december werd voor het tweede jaar op rij een kerstmarkt georganiseerd aan de Stadsweg in Lauwerzijl.
De vereniging Dorpsbelangen had de avond te voren de kramen al opgebouwd zodat iedereen, die een kraam gereserveerd had, ‘s morgens meteen met de inrichting kon beginnen en om 10:00 startklaar stond.

Op de markt waren diverse kramen met leuke zelf-maak spulletjes. De kerk van Munnekezijl/Lauwerzijl verkocht o.a. kerststukken en heerlijke snert. De opbrengst komt ten goede aan de verbouw van de kerk.
Een vrijwilliger van het Ronald McDonald Huis stond er met een leuke kraam met van alles en nog wat. Om 15:00 uur, na het sluiten van de markt, was er € 458,60 verkocht/ontvangen; een prachtig bedrag.  

Het was een koude en een iets winderige dag met tussen door een prachtige blauwe lucht waardoor de zonnestralen hun best konden doen om een beetje warmte te verspreiden. De vuurkorven die op straat geplaatst waren gaven de mogelijkheid om af en toe echt even lekker op te warmen. De warme chocolademelk, koffie en glühwein, verkocht door dorpshuis in samenwerking met Dorpsbelangen, vielen daardoor lekker in de maag. Ook de broodjes beenham, hamburger en knakworst vonden gretig aftrek. Om de kosten te dekken waren er weer leuke prijzen te winnen op het rad.

Op een kerstmarkt mag de kerstman natuurlijk niet ontbreken. Hij vermaakte de kinderen en knutselde ballonnenhondjes en zwaarden. Alles met elkaar was het een genoeglijk gebeuren voor groot en klein.

Aan alles komt een eind en dat betekend dat alles opgeruimd moet worden. Samen alles opbouwen; samen alles afbreken en daarna voldaan nog even een laatste afzakkertje in het dorpshuis.