Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Sinterklaasfeest Lauwerzijl

Zaterdagmiddag 3 december, even na half drie, kwam Sinterklaas met 4 Pieten aan in Lauwerzijl. Velen stonden hen vol verwachting in de kou op te wachten, terwijl Muziekkorps Tida Kira voor de muzikale aanwezigheid zorgde.
Nadat Sint met zijn gezelschap welkom was geheten door de voorzitter van Dorpsbelangen, kon iedereen de warmte in dorpshuis ‘De Vrijwilliger’ op gaan zoeken.
Sinterklaas ging met twee Pieten naar de kleine zaal, waar hij de kinderen in kleine groepjes ontving. Pappa’s, mamma’s, opa’s, oma’s, ooms en/of tantes waren ook van harte welkom. De kinderen kregen in alle rust de aandacht die zij van Sinterklaas verdienen. De goedheiligman komt per slot maar één keer per jaar. En natuurlijk ging geen kind met lege handen naar huis.
In de grote zaal stond een grote koffietafel met van allerlei lekkers. Daarnaast konden kinderen knutselen; kleuren, knippen en plakken, knutselen met strijkkralen, sjoelen met pepernoten, dobbelen of buiten een speurtocht lopen. Er was voldoende afleiding om het wachten op het bezoek aan de Sint aangenaam te maken. Twee Pieten hielden een oogje in het zeil en trakteerden een ieder die wel zin had in een paar pepernoten. En natuurlijk gingen zij ook met de kinderen naar buiten voor de speurtocht die uitgezet was.
Tegen half vijf nam ook het laatste groepje kinderen afscheid van Sinterklaas.
Zo kwam er een einde aan een gezellige en sfeervolle middag en konden Sinterklaas en Pieten hun reis vervolgen.

♪♫♪♪♪ Dag Sinterklaasje, Dáág, Dáág, Dáág, beste Piet ♪♫♪♪♪