Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Oldtimerdag Lauwerzijl 2022

Na 2 jaar van uitstel door Corona was het dan toch zo ver. Oldtimerdag Lauwerzijl 2022 op 18 juni en wat was het weer een feestje.
Op het terrein van de familie Bloed stonden de oude tractoren te pronken. 125 Deelnemers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om te komen, met de mogelijkheid om ook het naastgelegen perceel te ploegen of te cultiveren met evenzo oude beestjes. Wat een genot om naar te kijken voor de liefhebber. De passie van sommige tractorchauffeurs om met hun werktuig de grond dusdanig te bewerken dat het een plaatje is. Naast tractoren waren er ook andere ‘oudgedienden’ van de partij.
Een weekenduitje voor sommige families; een dagje uit voor de Oldtimer-freak.
Mede door de destijds uit de hand gelopen hobby van Piet Bloed, het verzamelen van oude John Deere machines die ook nu weer gebruikt mochten worden, en de twee naast elkaar gelegen kleinere percelen, was het gehele terrein een perfecte locatie. Zijn huidige hobby, het maken van miniaturen, was te bewonderen in de schuur.
De organisatie was in goede en vertrouwde handen bij de SOC, de Sieljerder Oldtimer Club. Aan alles was gedacht. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar worden de hele dag de vruchten van geplukt.
Voldoende vrijwilligers, goed herkenbaar aan hun groene shirt. Een goodiebag voor alle deelnemers. Een foodtruck voor warme snacks, en de schuur voor drinken en ijsjes en zitjes buiten om al het goede te nuttigen. Het weer was perfect voor een dag als deze.
Een mooi terrein dat goed bereikbaar was en was afgezet met linten. Ook het perceel van de familie van Panhuis dat bewerkt mocht worden was duidelijk herkenbaar en werd gedurende de dag geëgaliseerd door Wieringa uit Bedum. Meerder sponsoren hebben deze dag hun steentje bijgedragen; in natura of financieel.
Nadien werd het perceel netjes geploegd en geëgaliseerd afgeleverd, zodat het voor de regen nog weer ingezaaid kon worden.
Met grote dank aan allen die op welke manier hebben meegewerkt aan het doen welslagen van deze dag.
Het was een TOP-dag!
Voor meer foto's:
www.facebook.com/Fruitdorp-Lauwerzijl-449952185080082