Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Sinterklaasfeest Lauwerzijl

Zaterdag 4 december was het dan eindelijk zover. Om half drie werd ook in Lauwerzijl Sinterklaas met zijn Pieten van harte welkom geheten. De aankomst was wederom zeer spectaculair. Buiten het dorp moet hij geland zijn, want al taxiënd kwam hij het dorp binnen gereden.

De kinderen, en niet minder enthousiast, de ouders en dorpsgenoten, onthaalden al zingend, onder begeleiding van muziekvereniging Tida Kira, de Sint en zijn gevolg.

De voorzitter van de vereniging Dorpsbelangen heette iedereen welkom en nodigde de kinderen en hun ouders uit om mee te gaan naar de loods van de familie Van Houten.

In verband met de coronamaatregelen moest gezin voor gezin naar binnen. De Sint en zijn Pieten verwelkomden allen. Daar kwamen de verhalen los. Sint bleek ook dit jaar weer goed op de hoogte te zijn van het wel en wee. Natuurlijk kregen de kinderen ook een cadeautje overhandigd waarna zij een cup cake mochten versieren en al peuzelend verlieten zij de loods.

Buiten was het een gezellige, maar spannenede drukte. Wachten op de Sint en nog belangrijker, je cadeautje, blijft indrukwekkend. Om de tijd te vullen had de Sinterklaascommissie buiten spelletjes georganiseerd, zoals blikgooien, sjoelen en zaklopen. Op zo’n feest mag warme chocolademelk niet ontbreken en menigeen liet zich dat goed smaken. Met een buitentemperatuur van rond de 5 graden was het aangenaam om bij één van de heaters te staan voor een beetje warmte. Gelukkig was het wel droog.

Tegen vijf uur konden Sint en Pieten op naar het volgende adres. Vanuit Lauwerzijl: Dank je wel Sinterklaas en Pieten, en Sinterklaascommissie, en hopelijk tot volgend jaar.