Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Straatbingo Lauwerzijl groot succes

ereniging dorpsbelangen Lauwerzijl organiseerde zaterdag 30 mei een straatbingo. Gezinnen konden zittend op hun oprit of in de tuin deelnemen. Verspreid langs de straat stonden geluidsboxen zodat iedereen de nummers luid en duidelijk kon verstaan. Bij  ‘Bingo!’ werd er een foto gemaakt van de kaart en deze werd op het centrale punt gecontroleerd.

 

In deze tijd met beperkende maatregelen rond het coronavirus is het erg lastig om toch gezamenlijke activiteiten te organiseren. Daardoor wordt het stil op straat en in de dorpen. Dit wordt ervaren als een groot gemis. Door creatieve oplossingen te bedenken, wordt geprobeerd dit zo nu en dan te doorbreken. Tijdens Koningsdag met het huis aan huis uitdelen van oranjekoek en oranjebitter en nu met een straatbingo.

Om zeven uur, aan het begin van een prachtige zonnige avond, werd er gestart met de uitleg van het spel en stonden op verschillende plekken in de straat ondersteuners klaar zodat iedereen ook echt thuis kon blijven.
Op de opritten hadden de bewoners gezellige zitjes gemaakt en voorzagen ze zich zelf van een natje en een droogje. Bijna alle tuinsets stonden dan ook bij de weg en zo ontstond er een geweldige sfeer in het dorp.

Tegen negenen werd het al behoorlijk fris, maar dat kon de pret niet drukken. Met een deken, jas of vest aan werd de superronde ingezet. De laatste nummers schalden door de straat tot de laatste Bingo! Het was een ‘super Bingo’!

Attachments:
Access this URL (https://www.facebook.com/449952185080082/videos/907109339715413/)907109339715413[ ]0 kB