Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Wie schildert statieportret Koningspaar?

 

 

Persbericht

 

 

 

 

 

Zuidhorn, 11 maart 2015                                                                              nr. 12


WIE SCHILDERT STAATSIEPORTRET KONINGSPAAR?

De gemeente nodigt (amateur)schilders uit een nieuw staatsieportret te maken voor de raadzaal in het gemeentehuis in Zuidhorn. Hier hangt traditiegetrouw een portret van het staatshoofd. Met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander is het portret van voormalig Koningin Beatrix vervangen door een staatsportret van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De gemeenteraad wil graag een mooi schilderij van het Koningspaar in de raadzaal, bij voorkeur geschilderd door een inwoner van de gemeente Zuidhorn. 

Aanmelden

De gemeenteraad van Zuidhorn vraagt (amateur)schilders, die wonen in de gemeente Zuidhorn en belangstelling hebben voor deze opdracht, zich voor 1 april aanstaande aan te melden. Dit kan door het sturen van een brief of e-email en een portfolio met zelfgeschilderde portretten. Een deskundige jury onder leiding van burgemeester Bert Swart beoordeelt de aanmeldingen en nodigt uit de aanmeldingen drie schilders uit voor een gesprek. Op basis van deze gesprekken, kiest de jury een schilder die de opdracht krijgt het portret te maken. Voor de uitvoering van deze opdracht stelt de gemeenteraad € 2500 beschikbaar.

Meer informatie

Meer informatie (onder meer deelnamevoorwaarden en planning) is te vinden op www.zuidhorn.nl/staatsieportret. Voor vragen en opgave kunnen belangstellenden contact opnemen met Jacqueline Slopsema, raadsgriffier (0594)50 87 81 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..