Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

't Sieljerder Kampke weer genomineerd door NL DOET

Zaterdagmorgen hebben vele vrijwilligers zich voor het derde opeenvolgende jaar actief ingezet om een aantal echt grote klussen in dierenweide ’t Sieljerder Kampke te realiseren. Van jong tot ouder liet zich door het frisse weer met af en toe een bui niet van de wijs brengen. De voorbereidingen waren al langer aan de gang zodat meteen gestart kon worden.
Ook de jongsten, gewapend met traptrekkers met voorladers en kiepkarren waren de hele dag van de party en waren onvermoeibaar en geconcentreerd bezig.
Het volièrenet is eindelijk vervangen. Vorig jaar was dit door omstandigheden niet gelukt en ondertussen vielen de gaten er in.
De paardenbak heeft een nieuwe omheining gekregen en voor de stevigheid zijn er extra palen in gezet. Ook is het zand in de paardenbak diep om gespit in de verwachting dat het water nu beter weg wil.
Natuurlijk is er opgeruimd en zijn er ook diverse schoonmaakklussen gedaan. Ondanks de groter groep vrijwilligers is, mede door het slechtere weer en te weinig tijd, het schilderwerk blijven liggen. Maar daarom niet getreurd.
De inwendige mens kwam tijdens deze klus dag ook wederom niets te kort; met dank aan de leiding van 't Sieljerder Kampke, Slagerij Boersema en Bakker Jager uit Grijpskerk en Bakker Smit uit Kommerzijl.

Dankzij de inzet van de vaste kern vrijwilligers en af en toe extra hulp, zoals bijvoorbeeld tijdens NL Doet, en natuurlijk de giften, donaties en het beschikbaar stellen van materieel, blijft de grote dierenweide met zijn verschillende dierenverblijven een mooi en goed verzorgd geheel.
En daar zijn de Lauwerzijlsters, terecht, trots op!