Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

't Sieljerder Kampke wordt steeds mooier! NL DOET

NL DOET, brengt ons bij elkaar. De slogan waarmee op 15 en 16 maart 2013 het Oranje Fonds de landelijke, grootste vrijwilligersactie van Nederland organiseert.

Ruim 20 vrijwilligers hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens NL DOET in ´t Sieljerder Kampke te Lauwerzijl. ’t Sieljerder Kampke is voor het derde jaar op rij genomineerd en kan met een finaciele bijdrage van € 500,= weer een aantal wensen realiseren.
Vrijdag was een kleiner groepje al met de voorbereiding begonnen zodat zaterdag de 2 geplande grote klussen gerealiseerd konden worden. Het maken van een afdak boven de buiten voederplaats en het verplaatsten van de omheining van één gedeelte zodat de twee velden meer één geheel gaan vormen. 

 Dankzij het beschikbaar stellen van groot- en klein materieel, een minikraan van ‘Remon waterbehandeling B.V.’, keepers, tractoren, aanhangwagens en auto’s; zagen, boormachines, enz., kon er veel werk verzet worden. Bomen zagen, boomstobben verwijderen, omheining uitgraven, grond egaliseren, fundering voor afdak storten, metalen hekwerken reparen en natuurlijk de binnenhokken uitmesten en schoonmaken.
Ondanks dat het een echte koude dag was; het weer was beter dan voorspeld en er vielen gelukkig geen sneeuw- en regenbuien.
De inwendige mens kwam tijdens deze klusdag ook niets te kort; met dank aan de leiding van 't Sieljerder Kampke, Supermarkt C1000, Bakkerij Jager en Slagerij Boersema uit Grijpskerk en Bakkerij Smit uit Kommerzijl kon er heerlijk gegeten en gedronken worden in de garage van een naastgelegen woning die voor deze dag tot kantine verworden was. Zo kon men in ieder geval beschut pauzeren.
De hele dag werd er flink door gewerkt. De gestelde doelen voor dit NL DOET-weekend zijn gehaald.
Lovende woorden, voor de inzet van alle vrijwilligers en het beschikbaarstellen van  het materieel, zijn dan ook zeker op hun plaats.
Eén grote klus staat dit seizoen nog te wachten en dat is het vervangen van het net op de grote volière. Hiervoor was het vandaag door de vele aanwezigen te onrustig op het terrein.