Fruitdorp Lauwerzijl

Een kern waar pit in zit

Spelweek Lauwerzijl 2014 teneinde.

Spelweek Lauwerzijl 2014 teneinde.

Een week lang prachtig weer, activiteiten voor jong (overdag) en ouder (in de avond), veel mensen op de been en het belangrijkste; gezelligheid.
De opening voor de kinderen vond plaatst op dinsdagmorgen met piraat Jack Bonkerek. Hij had de sleutel van de schatkist gepikt. De kinderen moesten deze zoeken. In de schatkist zaten ballonnen. Deze werden opgelaten waarmee de spelweek geopend was.
Vervolgens werd er gestart met huttenbouwen. ’s Avonds, naast een aantal sportieve spelletjes zoals blind-volleyballen, de ballonvaart van Lauwerzijl naar ….. de Brongersmaweg in Kollum. Een hele belevenis, zowel op de grond, het opstijgen,  als in de lucht, het weidse uitzicht.
Woensdag gingen bijna vijftig personen naar Schiermonnikoog. Een fantastische dag met volop zon, zee en strand. ’s Avonds de ’Samen maken we er wat van’ avond. Deze avond blijkt maar weer hoeveel talent Lauwerzijl rijk is.
Op het pirateneiland leven papagaaien en deze werden ´s morgens geknutseld. Na het pannenkoekeneten konden de jongeren schatgraven in het NAM-park bij Grijpskerk.
’s Avonds de Bingo met mooie prijzen en vanaf half tien werd er gestart voor de speurtocht in het Lauwersmeer. De organisatie had leuke opdrachten bedacht tijdens de tocht. Na afloop heerlijke soep in de tent. De kinderen mochten deze nacht in hun eigengebouwde hut slapen. Bakker Smit uit Kommerzijl bracht aan het begin van de avond bolletjes deeg die op het kampvuur gegaard werden en lekker opgegeten. Maar voor dat de slaapzakken opgezocht werden was het bij het kampvuur tot in de late uurtjes beregezellig.
De volgende morgen werd er in de tent gezamenlijk ontbeten waarna de hutten leeggeruimd en afgebroken werden. Top Transport Noordhorn zorgde voor de afvoer van al het hout.
Na de kinder-bingo aan het begin van de middag kon er gefietst worden in de omgeving van Lutjegast-Peebos. Een mooie tocht was uitgezet met leuke opdrachten.
Vanaf zes uur kon de ‘hele familie’, totaal ruim honderdzestig personen, aanschuiven voor Asterix en Obelix & het Bourgondisch diner. Een heus varken aan spit stond op het menu. Slager Paul van der Kley maakte er een hele show van door en-publiek het varken aan te snijden en uit te benen en er mooie stukken vlees van te snijden. Deze werden in een enorme koekenpan afgebakken. Verder waren er diverse salades, verschillende soorten brood en vruchten met slagroom na. De Dj's Jelmer en Jelmer zorgden nadien voor de vrolijke en hilarische noot en mooie muziek. Een super gezellige avond.
Zaterdagmorgen startte met regen en dus spelletjes binnen maar ’s middags tijdens de vijfkamp scheen de zon weer volop en was het weer genieten van het mooie weer en de spelen. Ook nu kon ‘het rad’ natuurlijk niet ontbreken.
De tent werd ondertussen ingericht voor het SLOTFEEST met PLAN B. Een viermans-formatie met eigentijdse nummers die vanaf half tien ’s avonds de tent vulde met goede muziek en veel publiek.
Deze avond werden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun initiatief en inzet waardoor ook dit jaar weer teruggekeken kan worden op een zeer geslaagde spelweek.  
De afsluiting van de spelweek is op zondag met een tentdienst. Ds. De Pee ging voor in de dienst die als thema had “Wandelen met God”. Na de dienst was er een kopje koffie en aansluitend soep met broodjes. Tot ieders grote verbazing kwam er plots een heel gezelschap met muziekinstrumenten de tent binnen wandelen.Het snelste en meest onorthodoxe straatsymfonieorkest ter wereld, het Ricciotti Ensemble, die on tour is met Ellen ten Damme, was door pech met de bus gestrand op de brug in Lauwerzijl. Veertig jonge geestdriftige musici kwamen om de tijd te overbruggen een miniconcert geven. Na een kop soep en een broodje ging het gezelschap terug naar een gearriveerde vervangende bus op weg naar Amsterdam. Wat een bijzonder mooie surprise en wat een top afsluiting.

Voor foto's kunt u naar de facebookpagina van Fruitdorp Lauwerzijl gaan https://www.facebook.com/pages/Fruitdorp-Lauwerzijl/449952185080082 (Daar voor is het niet noodzakeleijk om op Facebook te 'zitten')